Olen 22-vuotias keskisuomalaistuva vaikuttaja. Kun minä tähän maailmaan tulin, oli heinäkuun 16. päivä. Aamu oli kuulemma jo startannut. Siitä asti olen ainakin yrittänyt olla aina ajoissa kaikkialla.

Tuolloin vanhempani asuivat Haukiputaalla, mutta aika pian meidän pieni perhe muutti Ouluun, jossa asuessa sain kaksi pienempää sisarusta. Siskoni syntymän aikoihin rakensimme Kiiminkiin omakotitalon, jossa asuttiin muutama vuosi. Ainakin omien muistikuvien mukaan olin työmaalla oikein reipas apumies.

Aloitin koulunkäyntini ensin Hannuksen esikoulussa ja sen jalkeen Hannuksen koululla. Nyttemmin Hannuksen koululla ei enää opiskella, siellä pelataan bingoa. Hannuksen koululla meitä oppilaita oli ehkä noin kolmekymmentä. Noista ajoista asti olen ollut kyläkoulujen kannattaja.

Muutos oli suuri, kun kolmannen luokan aloitin Pudasjärvellä Kurenalan koulussa. Siitä koulusta on parhaiten jäänyt mieleen siellä tarjolla olleet itseleivotut sämpylät. Aika Pudasjärvellä jäi lyhyeksi ja vuodenvaihteessa 2008-2009 me lapset muutimme vanhempiemme avioeron myötä äidin kanssa Iihin. Iissä tulikin sitten asuttua lähes kymmenen vuotta, kunnes muutin yliopisto-opintojen toisen vuoden alkaessa Ouluun. Nyttemmin avovaimon opinnot Jyväskylän yliopistossa ovat vieneet minut Keski-Suomeen.

Ensimmäinen kosketukseni politiikkaan oli jo esikoulussa, kun itsenäisyyspäivän aikaan leikittiin linnan juhlia ja pääsin esittämään jotain ministeriä. Hahmo oli todellinen ministeri, mutta valitettavasti nimi on jo kadonnut päästä pois. Todellinen intoutuminen politiikkaan mukaan on kuitenkin tapahtunut vasta myöhemmin.

Muistan joskus yläkoulun alkupuolella seuranneeni politiikkaa ilmeisesti monia ikätovereitani enemmän, mutta kuitenkin vain omaksi huviksi. Keväällä 2015 päätin kuitenkin liittyä Keskustan ja Keskustanuorten jäseneksi.

Siitä lähtien tämä onkin ollut yhtä menoa. Luottamustoimia luettelen tuossa alla, mutta tähän väliin voin sanoa sen, että ainakin minun kohdallani nuorille on uskallettu antaa mahdollisuuksia ja toivottavasti uskalletaan jatkossakin.

Aina välillä olen joutunut miettimään oliko puoluevalintani oikea. Toisinaan linjani eroaa Keskustan linjasta. Pohjasävy on kuitenkin sama: Sekä minä että Keskusta ollaan loppujen lopuksi universaalin ihmisyyden puolella. Muista puolueista on tullut tiettyjen alueiden tai ihmisryhmien ”etujärjestöjä”, Keskusta on kaikkien alueiden ja kaikkien ihmisten etujärjestö.

Työskentelen tällä hetkellä Keskustanuorten poliittisena sihteerinä. Työpöydälleni käytännössä kuuluu järjestön poliittiset valmistelutehtävät. Pidän työstäni, se innostaa minua joka päivä. Saan omalta osaltani olla tekemässä parempaa maailmaa.

Luottamustoimia

Alkio-opiston kannatusyhdistyksen hallituksen jäsen 2020-edelleen
Keski-Suomen Keskustanuorten piirihallituksen varajäsen 2020
Oulun Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja 2019
Keskustanuorten liittohallituksen jäsen 2018-2019
Oulun Keskustaopiskelijoiden hallituksen jäsen 2018
Iin kunnassa Keskustan 3. varavaltuutettu 2017-2018
Ii-instituutti liikelaitoksen johtokunnan jäsen 2017-2019
Iin ateria- ja tilapalveluliikelaitoksen johtokunnan varajäsen 2017-2020
Pohjois-Pohjamaan Keskustanuorten johtokunnan jäsen 2017-2018
Keskustan Iin kunnallisjärjestön sihteeri 2016-2017
Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirihallituksen jäsen 2016-2019
Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten johtokunnan varajäsen 2016