Valtteri

Koti Espoossa, työt Keski-Suomessa ja juuret Oulun seudulla. Elämä on avannut ovia ja mahdollisuuksia ympäri Suomen – ja antanut ymmärrystä siitä, kuinka Suomessakin eri alueilla on erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia. 

Viimeisimmät vuodet olen työskennellyt Keski-Suomen liitossa aluesuunnittelun ja aluekehityksen parissa. Se on ollut näköalapaikka siihen, kuinka paljon tulevaisuuteen tähtävää työtä maakunnissa tehdään usein EU-rahoituksella. 

Aluesuunnittelutyössä olen ollut edistämässä vihreää siirtymää, ja nähnyt ja kokenut sen, kuinka haastavaakin yhteensovittamista se voi olla. Asiat eivät ole mustavalkoisia – ja pelkällä huutelulla ei pääse kovin pitkälle. Vihreän siirtymän edistäminen on välttämätöntä tulevaisuuspolitiikkaa, mutta se on tehtävä kestävästi ja oikeudenmukaisella tavalla. Kaikkien on pysyttävä mukana. 

Koulutukseltani olen filosofian maisteri, pääaineena maantiede. Valmistuin Oulun yliopistosta vuonna 2022. Erityisesti suuntauduin ihmismaantieteeseen, mikä näkyy myös sivuainekokonaisuuksissani: valtio-oppi, sosiologia ja viestintä. Valtio-opin perusopinnoista innostuin niin paljon, että tätä nykyä töiden ohessa suoritan valtio-opin maisteriopintoja Jyväskylän yliopistossa.

25 vuoteen on mahtunut myös taival politiikassa sekä vaikuttajana että työntekijänä. Olen halunnut rakentaa Suomea ja Euroopan unionia, jossa jokaisella on yhdenvertaiset mahdollisuudet elää omannäköistänsä elämää ja tavoitella unelmiaan. Tätä työtä haluan jatkaa myös EU-parlamentissa.